Lekker en gezond eten
Schijf van Vijf
Het is belangrijk om gevarieerd te eten, volgens een gezond eetpatroon. Met ons ruime assortiment maaltijden, soepen en desserts bieden wij u de mogelijk om naar hartenlust te variëren! Zo vindt u naast vele traditionele Hollandse gerechten ook een ruime keus aan oosterse, mediterrane en vegetarische gerechten in ons assortiment Dineren a la Carte
Schijf van Vijf
Bewust eten en genieten gaan bij ons hand in hand. Zo wordt bij het samenstellen van de maaltijden rekening gehouden met de richtlijnen van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum, een hulpmiddel om tot een uitgebalanceerd en volwaardig voedingspatroon te komen.
Zo adviseert het Voedingscentrum om dagelijks 250 gram groente te eten, waarvan 150 bij de warme maaltijd. Met de meeste van onze maaltijden kunt u daarom genieten van meer dan 150 gram groente.
Volkoren producten zijn belangrijke leveranciers van vezels, koolhydraten, ijzer en B-vitamines. Daarom vindt u in ons assortiment ook enkele maaltijden met volkoren pasta en zilvervliesrijst. Heeft u geen zin in pasta of rijst? Ook aardappelen zijn een bron van essentiële voedingsstoffen, waaronder vezels.
Ook het zoutgehalte van maaltijden is van belang. Het gemiddelde van onze maaltijden ligt rond de 2 gram zout, maar het exacte zoutgehalte verschilt per maaltijd.
Adviezen in de Schijf van Vijf
- Neem veel groente en fruit, vooral uit het seizoen.
- Varieer met vis, peulvruchten, noten, eieren en vegetarische producten. Eet meer plantaardig en niet te veel vlees.
- Neem genoeg zuivel, zoals melk, yoghurt en kaas, maar niet meer dan de aanbevolen hoeveelheden.
- Eet elke dag een handje ongezouten noten.
- Kies vooral volkoren, zoals volkorenbrood, volkorenpasta en -couscous en zilvervliesrijst.
- Ga voor dranken zonder suiker: kraanwater, thee en koffie.
- Smeer en bak met zachte of vloeibare oliën en vetten.
- Eet elke dag genoeg uit elk vak.
- Varieer binnen de verschillende vakken.
Bron: Voedingscentrum
Gezonde tussendoortjes
Veel tussendoortjes, zoals koekjes en snoep, zijn vaak hoog in calorieën, zout, suiker of verzadigd vet. Heeft u behoefte aan een gezond tussendoortje, dan zijn er voldoende mogelijkheden die passen binnen de Schijf van Vijf.
Een portie snackgroente, zoals komkommer, cherrytomaten, paprika en worteltjes, vers fruit of een handje ongezouten noten vormen uitstekende keuzes voor een gezond tussendoortje. Ze zijn niet alleen smakelijk, maar ook voedzaam. Het is wel belangrijk om de portiegrootte in de gaten te houden, vooral bij noten, aangezien ze veel calorieën bevatten. Ook brood en yoghurt zijn geschikte tussendoortjes.
De beste ingrediënten
Onze koks, die nauw samenwerken met onze diëtisten, werken met de beste en meest verse ingrediënten. Doordat de maaltijden direct na het koken in hele korte tijd ingevroren worden bij -40 graden, blijven alle voedingsstoffen optimaal behouden. Bovendien is het de meest natuurlijke manier van conserveren, waardoor geen toevoegingen nodig zijn. Kortom, lekkere én voedzame maaltijden.
Voedingsadvies nodig?
Voor specifieke dieetvragen staan onze diëtisten graag voor u klaar. U kunt uw individuele behoeften met bespreken, zodat ze u kunnen voorzien van een passende dieetlijst.
Onze diëtisten kijken graag met u mee naar uw persoonlijke eetsituatie. Ook wanneer u nog geen klant bent kunt u bij hen terecht. Aan deze dienstverlening zijn geen kosten verbonden.